Aisea na filifili ai nei Biden e fa'ailoa se tuusaunoaga le tumau mai tau i luga o PV modules mo atunu'u e fa i Asia i Sautesasae?

talafou3

I le aso 6 o le taimi faʻapitonuʻu, na tuʻuina atu ai e le pulega a Biden se tuusaunoaga e 24-masina mai le faʻaulufale mai o tiute mo masini faʻaola na maua mai i atunuʻu e fa i Asia i Sautesasae.

Toe foʻi i le faaiuga o Mati, ina ua filifili le US Department of Commerce, i le tali atu i se talosaga a le US solar manufacturer, e faʻalauiloa se suʻesuʻega anti-circumvention i oloa photovoltaic mai atunuu e fa - Vietnam, Malaysia, Thailand ma Cambodia - ma fai mai. o le a tu'uina atu se fa'ai'uga amata i totonu ole 150 aso.O le taimi lava e maua ai e le suʻesuʻega o loʻo i ai le faʻalavelave, e mafai e le malo o Amerika ona toe tuʻuina atu tau i oloa faʻaulufale mai.I le taimi nei e foliga mai, a itiiti mai o le isi lua tausaga, o nei oloa photovoltaic na lafoina i le Iunaite Setete e "saogalemu".

E tusa ai ma lipoti a le aufaasālalau a Amerika, o le 89% o solar modules na faʻaaogaina i le Iunaite Setete i le 2020 o oloa mai fafo, o atunuu e fa o loʻo taʻua i luga o loʻo tuʻuina atu e tusa ma le 80% o US solar panels ma vaega.

Na taʻua e Huo Jianguo, sui peresitene o le China World Trade Organization Research Association, i se faatalanoaga ma Saina Business News: “O le pulega a Biden (faaiuga) e faaosofia e iloiloga tau tamaoaiga i totonu o le atunuu.O le taimi nei, o le malosi fou o le malosi i totonu o le Iunaite Setete ua matua tele lava, afai e tatau ona faʻatupu ni tau fou e tetee atu ai i le aloese, o le Iunaite Setete lava ia e tatau ona faʻaopoopoina le mamafa o le tamaoaiga.O le faafitauli o loʻo i ai nei o le maualuga o tau i Amerika e leʻi foia, ma afai e faʻalauiloa ni tau fou, o le a sili atu le mamafa o le tau.I le paleni, e le o manaʻo le malo o Amerika e tuʻuina atu faʻasalaga mai fafo e ala i le siitia o lafoga i le taimi nei ona o le a faʻateleina ai le mamafa i luga o ana lava tau.

Na fesiligia muamua le failauga a le Matagaluega o Pisinisi a Saina Jue Ting e uiga i le US Department of Commerce i atunuu Asia e fa i Sautesasae e amata le suʻesuʻega o mataupu tau oloa photovoltaic, fai mai matou te matauina o le faaiuga na masani ona tetee i le alamanuia photovoltaic i totonu o le Iunaite Setete, o le a matua fa'aleagaina ai le US photovoltaic power generation project construction process, o se ta tele i le US solar market, o se aafiaga tuusao i luga o le US photovoltaic alamanuia toetoe lava 90% o galuega, a'o fa'aleagaina foi le US community e faʻatalanoaina taumafaiga suiga o le Tau.

Fa'amama'i le Omiga ile US Solar Supply Chain

O le faʻamoemoe o le toe faʻaleleia o tau o loʻo i ai se aafiaga mataʻutia i le US solar industry ina ua faʻalauiloa e le US Department of Commerce le faʻalauiloaina o se suʻesuʻega e tetee atu ai i le faʻaogaina o ata eletise mai atunuʻu Asia e fa i Sautesasae ia Mati o lenei tausaga.E fiaselau galuega a le la a Amerika ua tuai pe faaleaogaina, o nisi o tagata faigaluega ua faateʻa ona o se taunuuga, ma o le vaega tele o fefaʻatauaʻiga o le la ua faʻaitiitia le faʻatulagaina o le faʻatulagaga mo lenei tausaga ma le isi 46 pasene, e tusa ai ma le US Solar Installers and Trade Association. .

Ua lapataia e le au atia'e e pei o le US utility tele NextEra Energy ma le US power company Southern Co. o le su'esu'ega a le US Commerce Department ua a'afia ai le le mautonu i le tau i le lumana'i o le maketi o le la, ma faagesegese ai le suiga mai le suauu.O le NextEra Energy ua fa'apea o lo'o fa'amoemoe e fa'atuai le fa'apipi'iina o le lua i le tolu afe megawatts le aoga o le la ma le teuina o fale, lea o le a lava e fa'aola ai le silia ma le miliona fale.

Scott Buckley, peresetene o Vermont-based solar installer Green Lantern Solar, fai mai foi ua tatau ona ia taofia uma galuega faufale mo nai masina talu ai.Ua faamalosia lana kamupani e taofi pe tusa ma le 10 galuega faatino e tusa ma le 50 eka o le la.Fai mai Buckley, o lea ua mafai e lana kamupani ona toe amata galuega faʻapipiʻi i lenei tausaga, e leai se fofo faigofie i le faʻalagolago o Amerika i oloa mai fafo i se taimi pupuu.

Mo le faaiuga o le tuusaunoaga a le pulega a Biden, na taʻua ai e le aufaasālalau a Amerika i taimi o le hyperinflation, o le faaiuga a le pulega a Biden o le a mautinoa ai le lava ma le taugofie o le sapalai o le la, ma toe tuʻu ai le fausiaina o le la i le taimi nei.

O Abigail Ross Hopper, le peresitene ma le Pule Sili o le Solar Energy Industries Association of America (SEIA), na fai mai i se imeli imeli, "O lenei gaioiga e puipuia ai galuega tau alamanuia o le la, o le a taitai atu ai i le faateleina o galuega i le alamanuia o le la ma faʻaleleia le malosi o le gaosiga o le la. i totonu o le atunuu.“

Na taʻua foi e Heather Zichal, Pule Sili o le American Clean Energy Association, o le faasilasilaga a Biden o le a "toe faʻafoʻisia le vaʻaia ma le mautinoa o pisinisi ma toe faʻafouina le fausiaina ma le gaosiga o le la.

Iloiloga o faiga palota i le vaeluagalemu

E talitonu Huo o le gaioiga a Biden o loʻo i ai foi i le mafaufau o le palota mo le tausaga lenei."I totonu o le atunuʻu, o le pulega a Biden o loʻo matua leiloa le lagolago, lea e ono iʻu ai i se faʻaiʻuga le lelei o le palota ia Novema, ona e faʻatauaina e tagata lautele Amerika le tamaoaiga i totonu o le atunuʻu nai lo faʻaiʻuga faʻavaomalo faavaomalo."Na ia fai mai.

O nisi o faipule faatemokalasi ma Republican mai setete e tele fale gaosi la na latou faitioina le suesuega a le US Commerce Department.O Sen. Jacky Rosen, D-Nevada, na taʻua le faasilasilaga a Biden "o se laasaga lelei e faasaoina ai galuega o le la i le Iunaite Setete.Fai mai a ia, o le lamatiaga o le faʻaopoopoina o tau i luga o laʻau mai fafo o le a faʻaleagaina ai galuega a le la a Amerika, le faitau selau o afe o galuega ma le malosi mama ma le tau.
O le au faitio i tau o Amerika ua leva ona fautuaina se suʻega "tagata lautele" e faʻatagaina ai le faʻamutaina o le lafoga e faʻaitiitia ai le faʻaleagaina o le tamaoaiga, ae e leʻi faʻatagaina e le Konekeresi se auala faapena, o le tala lea a Scott Lincicome, o se tagata tomai faapitoa i faiga faʻavae tau fefaʻatauaʻiga i le Cato Institute, o se US. mafaufau lelei.

Fa'aauau su'esu'ega

O le mea moni, o lea foi ua le fiafia ai nisi o kamupani gaosi oloa o le la, lea ua leva ona avea ma malosiaga tele i le unaʻiina o le malo o Amerika e fai ni pa puipui mo oloa mai fafo.E tusa ai ma lipoti a le aufaasālalau a Amerika, o le fausiaina o tala mo na o se vaega itiiti o le US solar alamanuia, faatasi ai ma le tele o taumafaiga e taulaʻi i le atinaʻeina o poloketi, faʻapipiʻiina ma le fausiaina, ma tulafono faʻatulagaina e faʻamalosia ai le atinaʻeina o fale gaosi oloa a Amerika o loʻo taofia nei i le US. Konekeresi.

Fai mai le pulega a Biden o le a fesoasoani i le faʻalauiloaina o le gaosiga o le la i le US I le aso 6, na faʻasalalau ai e le au ofisa o le White House o le a sainia e Biden se faasologa o faʻatonuga faʻapitoa e faʻaleleia ai le atinaʻeina o tekonolosi eletise maualalo i le Iunaite Setete.O le a fa'afaigofie ai mo le au fa'atau oloa a Amerika ona fa'atau atu le la i le feterale.O le a faʻatagaina e Biden le US Department of Energy e faʻaaoga le Defense Production Act e "faʻavavevave faʻalauteleina le gaosiga a le US i vaega o le la, faʻamalama fale, pamu vevela, atinaʻe faʻapipiʻi ma suauu suauu.

Fai mai Hopper, "I le lua tausaga o faʻamalama o le faʻamalologa o le tau, e mafai e le US solar alamanuia ona toe faʻaauau le faʻapipiʻiina vave ae fesoasoani le Defense Production Act i le faʻatupulaia o le gaosiga o le la a Amerika."

Ae ui i lea, Lisa Wang, failautusi fesoasoani o pisinisi mo le faamalosia ma le tausisia, fai mai i se faamatalaga e faapea o le faamatalaga a le pulega a Biden e le taofia ai le faaauauina o ana suesuega ma o soo se tau e ono tulai mai i sailiiliga mulimuli o le a aoga i le faaiuga o le 24. - masina ta'i fa'amalologa.

Na taʻua e le Failautusi o Fefaʻatauaʻiga a Amerika Gina Rimondo i se faʻasalalauga faʻasalalau, "O le faʻasalalauga faʻafuaseʻi a Peresitene Biden e faʻamautinoa ai e mafai e aiga Amerika ona maua le eletise faʻalagolago ma mama, ae faʻamautinoaina foi o loʻo ia i matou le malosi e faʻamautu ai a matou paaga fefaʻatauaʻiga mo a latou tautinoga."


Taimi meli: Aukuso-22-2022